Eerlijk Eten en drinken

Biologisch Café Restaurant Logica wil laten zien dat je van h'eerlijk eten nog meer geniet als je kiest voor een duurzaam  biologisch,vegetarisch, vegan en eerlijk restaurant.

Waarom kies je voor Logica? Je eet gezond en je draagt bij aan een mens-, dier- en milieuvriendelijke wereld. En ook niet onbelangrijk... je geniet van smaakvolle voeding.

Wij zijn sinds maart 2013 in bezit van het gouden keurmerk 100% biologisch van de Stichting EKO keurmerk.

 http://www.eko-keurmerk.nl/horeca/consument

Bij Logica eten is dus gezond en duurzaam! En dat realiseren we zonder concessies te doen aan kwaliteit en smaak.
We kiezen producten die bij voorkeur uit de regio komen, biologische producten en producten die aansluiten op het seizoen.

Onze keuken is in grote lijnen vegetarisch, er staat geen vlees op het menu maar we serveren met het diner meestal ook een gerecht met vis, dan kiezen we een zo duurzaam en diervriendelijke mogelijke variant, dus biologisch gekweekte vis en als dit niet lukt dan vis met het MSC certificaat. Wij werken samen met de stichting goede vis.

Er zijn natuurlijk ook een aantal producten van ver weg (omdat bijvoorbeeld koffie- en cacaobonen in Nederland niet groeien) die hebben dan altijd naast het biologische keurmerk tevens het fairtrade-keurmerk voor eerlijke handel waarbij iedereen een eerlijke prijs en goede arbeidsomstandigheden krijgt.

Wij streven no-waste na, dat houdt in dat we koken met zo min mogelijk afval, de snijresten die ontstaan met koken gebruiken we voor een heerlijke groente-bouillon.

Verpakkingen gaan zoveel mogelijk retour afzender, als dit niet mogelijk is dan wordt het gescheiden ingezameld en afgevoerd voor hergebruik of reclycling. 

Voor meer informatie over duurzame horeca en dan vooral in Leiden en omstreken: https://duurzaamuiteten.nl/