Eerlijk Eten en drinken

Biologisch Café Restaurant Logica wil laten zien dat je van h'eerlijk eten nog meer geniet als je kiest voor een duurzaam  biologisch,vegetarisch, vegan en eerlijk restaurant.

Waarom kies je voor Logica? Je eet gezond en je draagt bij aan een mens-, dier- en milieuvriendelijke wereld. En ook niet onbelangrijk... je geniet van smaakvolle voeding.

Wij zijn sinds maart 2013 in bezit van het gouden keurmerk 100% biologisch van de Stichting EKO keurmerk.

Ook zijn wij gecertificeerd Green Key Goud houder, dit betekent dat wij voldoen aan een keur van duurzaamheidseisen, bijvoorbeeld schoonmaakmiddelen, afvalreductie, energiegebruik, watergebruik en ga zo maar door!

Bij Logica eten is dus gezond en duurzaam! En dat realiseren we zonder concessies te doen aan kwaliteit en smaak.
We kiezen producten die bij voorkeur uit de regio komen, biologische producten en producten die aansluiten op het seizoen.

Onze keuken is in grote lijnen vegetarisch, er staat geen vlees op het menu maar we serveren met het diner soms ook een gerecht met vis, dan kiezen we een zo duurzaam en diervriendelijke mogelijke variant, dus duurzaam gevangen en zeker geen bedreigde vis, wij werken dan ook samen met de stichting goede vis.

Er zijn natuurlijk ook een aantal producten van ver weg (omdat bijvoorbeeld koffie- en cacaobonen in Nederland niet groeien) die hebben dan altijd naast het biologische keurmerk tevens het fairtrade-keurmerk voor eerlijke handel waarbij iedereen een eerlijke prijs en goede arbeidsomstandigheden krijgt.

 

Smaakvol, gezond en eerlijk eten in dit monumentale pand in het hartje centrum van Leiden. Wij kopen niet meer in dan nodig is. Voedselverspilling is zonde, hierdoor werken wij met een beperkt, maar heerlijk en duurzaam aanbod. Ons motto is: op=op en dat betekent dat we trachten geen gerechten over te houden aan het einde van de dag, dus we koken iedere dag vers! Soms kan het dus voor komen dat een gerecht op is, dan bieden we altijd een min of meer vergelijkbaar vervangend gerecht aan om er voor te zorgen dat u toch lekker kunt eten!

Wij streven no-waste na, dat houdt in dat we koken met zo min mogelijk afval, de snijresten die ontstaan met koken gebruiken we voor een heerlijke groente-bouillon.

Verpakkingen gaan zoveel mogelijk retour afzender, als dit niet mogelijk is dan wordt het gescheiden ingezameld en afgevoerd voor hergebruik of reclycling. 

Voor meer informatie over duurzame horeca en dan vooral in Leiden en omstreken: https://duurzaamuiteten.nl/