We doen mee! 20 september 2017 Ahoy Rotterdam

DSNM! Smaak Award 2017

Vegetarisch en biologisch staan centraal

Op woensdag 20 september 2017 zal op het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen tussen 11:00 – 16:00 uur voor de 2e maal de strijd om de DSNM! SmaakAward losbranden. In deze kookwedstrijd krijgen 4 teams (van 2 personen) de opdracht om met producten van verantwoorde en biologische oorsprong een zo lekker mogelijk gerecht te maken. De opdracht voor deze editie is:

Een vegetarische burger  op een biologisch broodje

De award is ontwikkeld door Green Leisure en heeft als doel om de aandacht en bekendheid van eerlijke, biologische en verantwoorde producten en de kansen die duurzaam ondernemen biedt onder beursbezoekers verder te vergroten. 

 

Winnaar 2016

De eerste editie van de DSNM! SmaakAward is gewonnen door het team van Stroom Rotterdam. Hendry dos Santos en Valdez Moi-Thuk-Shung toonden zich volgens de jury het meest consistent en uitgesproken met hun 2 biologische gerechten. Ook voor de editie van 2017 heeft het team van Stroom Rotterdam zich aangemeld. Zij komen graag de titel verdedigen!

Biologisch en verantwoord
Centraal in de wedstrijd staat het werken met biologische, lokale en anderzijds duurzame producten. Hoe meer biologische ingrediënten worden gebruikt hoe hoger de score. Deelnemers nemen hun eigen ingrediënten mee en bereiden het eindproduct op locatie.
 

Voor wie?
Deelname aan de DSNM! SmaakAward staat open voor teams van 2 personen. De deelnemende chefs zijn creatief en ambitieus en werken als professional in de horeca. Deelnemers staan open voor de kwaliteiten van verantwoorde en biologische producten en stellen zich op als ambassadeurs van deze ontwikkeling in de horecabranche.

 

De inschrijving voor deelname is inmiddels gesloten, de 4 deelnemende teams zijn bekend!

Logica, ook voor uw feest!

Receptie, borrel, promotielunch of een groot verjaardagdiner? Logica weet er raad mee! Stuur je aanvraag naar info@lunchroomlogica.nl en je ontvangt een offerte binnen 1 dag!

 

FALCO ELEONORA AWARD 2016

Tijdens de beurs "Smaakvol Rotterdam" is een bijzondere award uitgereikt aan een horecalocatie die uitblinkt op het gebied van eerlijke en verantwoorde voeding. De Falco Eleonora Award 2016 is gegaan naar Biologisch Cafe Restaurant Logica (Leiden).

Voorzitter van de jury van de Falco Eleonorae Award Gregor Christiaans Het Leidse restaurant Logica is zowel 100% biologisch als vegetarisch. Hiermee zijn zij onderscheidend en daarnaast brengen zij duurzaamheid in de meest brede zin van het woord onder de aandacht. Een aanwinst voor Leiden…Logisch!

People + Planet

De onafhankelijke vakjury bestaat uit vertegenwoordigers vanuit de branche. Jurylid Andre Brouwer (EKO-Keurmerk, Week van de Smaak) laat weten dat het aanwijzen van de uiteindelijke winnaars een uitdaging was voor de vakjury.‘Gelukkig zien steeds meer horecabedrijven het belang in van  duurzaam ondernemen. De gasten vragen er wellicht niet direct om, maar ze waarderen het wel. Het is ons opgevallen dat het niveau van de n hoog was en ook in een aantal gevallen zeer dicht tegen elkaar aan lag. De vakjury heeft uiteindelijk gekozen voor de bedrijven die duurzaamheid het breedst binnen de bedrijfsvoering hebben doorgevoerd. Daar waar sprake was van een gelijke stand hebben de publiekstemmen de doorslag gegeven’.